LINDOR – az édes arany | Miele Főzőiskola

LINDOR – az édes arany
2016. 12. 16. Nyomtatás
Már önmagában a kezünkben tartani egy Lindor csokoládégolyót is leírhatatlan érzés. Minden érzékszervünket rabul ejti ez a különleges desszert.

Milyen élményt nyújt a LINDOR?

Ahogyan a kezünkbe veszünk belőle egy darabot, s elkezdjük kibontani a finom csomagolásból, rögvest elvarázsol bennünket a csomagolásból kiszökő valódi csokoládé illata. Miután kiszabadítottuk desszertünket a finom fóliából, egy tökéletesen kerek csokoládégolyó látványában gyönyörködhetünk. Ahogyan az ujjainkkal elkezdünk játszani a kerek csokoládégolyóval, az értintésünktől hirtelen olvadni kezd azzal az üzenettel, hogy „azonnal tessék engem elfogyasztani!”. Ez az élvezet jelenti az igazi „édes arany” által nyújtotta örömöket, azaz a  Lindor csokoládé élményét.

LINDT és OR

A Lindor csokoládét 60 évvel ezelőtt alkották meg a Lindt Svájci Csokoládé Mesterei, akik akkor nem is sejtették, hogy olyan varázslatos csokoládé születik szenvedélyes munkájuknak köszönhetően, amely méltó az „édes arany” elnevezésre. A LINDOR márkanév a LINDT és az OR szavakból áll; amíg a LINDT név a kiváló minőségű csokoládé fogalmát takarja, addig a francia eredetű, aranyat jelentő OR szó ennek a csokoládé remekműnek az értékét hivatott kifejezni.

Egy valódi kincs

A Lindor név valódi kincset, édes aranyat ígért, és beváltotta a hozzá fűzött reményeket. Ellenálhatatlanul lágyan olvadó volta miatt egy pillanat alatt meghódította egész Svájcot. Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy virtuálisan 1949-ben mindenki a Lindor csokoládéval ünnepelte a karácsonyt Svájcban. Az ünnepek elteltével sem tudtak betelni az emberek vele, és egyre csak keresték az üzletekben elbizonytalanodva, hogy vajon a Lindor csak karácsonyi termék volt vagy sem.

Az édes arany piacra kerülésének pillanata

1949-et írunk, a svájciak örömteli hangulatban készülnek a karácsonyra, s ekkor a Lindt Csokoládé Mesterei előállnak egy újdonsággal, a szájban azonnal elolvadó csokoládé remekművel, a Lindor-ral. A Lindor, megédesítve a karácsonyi ünnepeket, azonnal belopta magát az emberek szívébe, s így gyorsan az egyik legkedveltebb termékké vált az üzletekben.

A piros csomagolású tejcsokoládés Lindor csokoládégolyó karácsonyi díszként került először fogalomba óriási sikerrel. A csomagolás csillogó, piros színe a karácsonyi díszek hangulatát idézi, így ez a termék tökéletesen illett az ünnepekhez, örömöt és jókedvet csempészve a svájci otthonokba. Ám a szilveszter elmúltával az üzletek polcairól eltűnt a Lindor csokoládé, ami elkeserítette a kereskedőket, hiszen nem tudták a vásárlók igényeit kielégíteni, akik egyre csak keresték a terméket. Ez arra késztette a Lindt Csokoládé Mestereit, hogy valami megoldást találjanak a kialakult helyzetre.

Receptek

Rendezvény - Irány a grillszezon!

Tovább