Készítsünk házi szaloncukrot a gyerekekkel! | Miele Főzőiskola

Készítsünk házi szaloncukrot a gyerekekkel!
2015. 12. 09. Nyomtatás
Nincs is jobb annál, ha a karácsonyi előkészületekből mindenki kiveszi a részét. A fiúk feladata lehet a fenyőfa és a lakás feldíszítése, a lányok pedig serénykedjenek a konyhában. De van egy dolog, amiben érdemes összefogni: a házi szaloncukor készítése. Remek családi program, a végeredmény pedig felülmúlhatatlan.

Amarántos-mogyoróvajas szaloncukor

Elkészítési idő: 15 perc

Hozzávalók kb. 25 darabhoz:

  • 20 dkg pirított, sótlan földimogyoró
  • 1 mokkáskanál só
  • 2 kiskanál kókuszolaj
  • 2-3 kiskanál agavészirup
  • 5 evőkanál puffasztott amaránt
  • porított xylit vagy karobpor

A mogyorót aprítógépben nagy fokozaton addig zúzzuk (7-8 percig), amíg krémes állagú nem lesz, majd a sót, a kókuszolajat és az agavészirupot és a puffasztott amarántot belekeverjük. A masszából kis szaloncukrokat formázunk, és porított xylitben vagy karobporban meghempergetjük. Hűtőben tároljuk.

Egzotikus, kókuszos szaloncukor

Elkészítési idő: 15 perc

Hozzávalók kb. 25 darabhoz:

  • 6-8 kiskanál kókusztejszín (a mennyiség az állagától függő, de jobb a sűrűbb változat)
  • 20 dkg kókuszreszelék
  • 10 dkg darált mandula
  • 3-4 kiskanál agavészirup
  • 5 dkg aszalt egzotikus gyümölcskeverék, finomra aprítva

A kókusztejszínt 10 deka kókuszreszelékkel, a mandulával és a sziruppal aprítógépbe tesszük, és simára turmixoljuk. Az aszalt gyümölcsöt beleforgatjuk, majd a masszából hosszúkás rudakat formázunk, amiket 3-4 centis hasábokra vágunk. Végül a maradék kókuszreszelékbe forgatjuk. Tálalásig hűtőben pihentetjük.

Diós, aszalt szilvás szaloncukor

Elkészítési idő: 15 perc

Hozzávalók kb. 30 darabhoz:

  • 10 dkg mandula
  • 20 dkg dió
  • 6 dkg holland kakaópor
  • 1 mokkáskanál vanília őrlemény vagy 1 vaníliarúd kikapart belseje
  • 1 csipet só
  • 25 dkg magozott aszalt szilva
  • fahéjas porított xylit

A mandulát és a diót aprítógépben megdaráljuk, majd a kakaóport, a vaníliát és a sót hozzáadjuk, és a szilvát szemenként beledobáljuk, és tovább daráljuk, amíg sima masszát nem kapunk. Rudakat formázunk belőle, és 3-4 centis hasábokra vágjuk, majd fahéjjal kevert porított xylitbe hempergetjük.

Babiczky-Pfliegel Dóra

Ízek és Érzések magazin

AJÁNLÓ

Keressék az Ízek és Érzések magazin karácsonyi lapszámát!

A tartalomból: Házi szaloncukrok • Gyorsan elkészíthető ehető ajándékok • Karácsonyi sütik mézzel, aszalt gyümölcsökkel • Ínyenc karácsonyi levesek • Zöldségköretek ünnepi köntösben • Könnyű gyümölcsös desszertek a nehéz ételek után • Speciális menük: liszt- és laktózmentes, vegetáriánus • Újévi lencse és hüvelyes társai • Újévi tehermentesítő mintaétrend • Házi kozmetikumok ajándékba

Előfizetőinknek szemkörnyékápoló balzsammal kedveskedünk!

Receptek

Rendezvény - Főzőbemutató

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább