Így készítsünk különleges italokat, ha vendégeket várunk! | Miele Főzőiskola

Így készítsünk különleges italokat, ha vendégeket várunk!
2015. 12. 09. Nyomtatás
Az év vége bőven szolgáltat alkalmakat baráti összejövetelekre, családi ünneplésekre. A tápláló és ínyenc ételekre általában nagy hangsúlyt fektetünk, nem úgy az italokra, melyekből már kevés hozzávalóval is igazán különleges nedűket készíthetünk. Ismerjék meg a koktélkészítés tudományát!

Akármilyen összejövetelre is készülünk, a legtöbben órákig vagyunk képesek a konyhában szöszmötölni, hogy valami új és különleges finomsággal lepjük meg vendégeinket. Nagy gondossággal készítjük elő az asztalt, és figyelünk a tálalás legapróbb részleteire is, egy valamit kivéve: az ételekhez kínált italok valahogyan mindig mellőzött szerephez jutnak. Jó esetben választunk egy finom és neves bort, de sokszor még erről is elfeledkezünk. Pedig jól eső érzés az étkezés előtt és után egy finom nedűvel kényeztetni magunkat, ez teszi igazán kerekké és különleges élménnyé az együtt töltött perceket.

Koktélkészítési kisokos

Egy jó ital, koktél elkészítése csupán néhány hozzávalót igényel. Ahogyan az ételeknél, úgy az italoknál is a jó minőségű alapanyagot és a megfelelő ízharmóniát kell megtalálnunk, és onnantól kezdve minden megy, mint a karikacsapás. Hogy az első alkalommal is tökéleteset tudjunk alkotni, a legfontosabb alapszabályokat csokorba szedtük:

  • ha koktélt készítünk, elsősorban friss gyümölcsöket, gyümölcsleveket használjunk, ettől sokkal üdítőbb és ízekkel teli lesz az ital
  • bár a koktélbárok előszeretettel használnak különböző szirupokat a koktél ízesítésére, otthoni körülmények között inkább a természetes és friss összetevőkre koncentráljunk. A szirupok rengeteg cukrot tartalmaznak, és hajlamosak elnyomni az alkohol finomságát is.
  • koktélalapnak az egyik legjobb választás a pezsgő vagy a habzó bor. Ezeket önmagában is sokan szeretik, így nem nagyon nyúlunk mellé, ha ez adja italunk testességét. Egy kevés friss gyümölccsel, vagy gyümölcslével, esetleg velővel gazdagítva igazán remek választások lehetnek.
  • az édes italokhoz az édes, vagy kesernyés gyümölcsök, míg a kissé szárazabb fajtákhoz elsősorban a gazdagabb ízű gyümölcsök ajánlottak
  • és persze itt is igaz az aranyszabály, hogy a kevesebb, néha több, azaz ne vigyük túlzásba az alkohol ízesítését, mindig csak egy fajta ízzel variáljunk

www.izekeserzesek.hu

Receptek

Rendezvény - ¡Buen provecho! –Spanyol est

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább