3 különleges és meleg ital a hideg őszi napokra | Miele Főzőiskola

3 különleges és meleg ital a hideg őszi napokra
2015. 10. 13. Nyomtatás
Ilyenkor bizony már hidegek tudnak lenni az éjszakák, és hazaesve a munkából, iskolából jól esik szeretteink körében egy forró italt elszürcsölgetni. Ezúttal három különleges, egészséges receptet osztunk meg, mely kicsiknek, nagyoknak könnyen a kedvence lehet.

Fűszeres lélekmelegítő

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 l vörös tea
  • 3 egész zöld kardamom
  • 1 rúd fahéj
  • 1 mokkáskanál őrölt szegfűbors
  • 4 szelet friss gyömbér
  • 1 mokkáskanál egész fekete bors

A vörös teát a fűszerekkel felmelegítjük, és lefedjük. Fél órát állni hagyjuk, majd újra felforrósítjuk, leszűrjük, és forrón kínáljuk.

Aranyló ital

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kiskanál szőlőmagolaj
  • 1 kiskanál kurkuma
  • 1 kiskanál őrölt kardamom
  • 2-3 evőkanál rizsszirup
  • 1 l vaníliás rizstej

Az olajat felmelegítjük, majd a fűszereket rászórjuk, és a szirupot belekeverjük. A rizstejet apránként hozzáadagolva összeforraljuk.

Mogyorótejes-csilis forró csokoládé

Hozzávalók 4 személyre:

  • 8 dl mogyorótej
  • 2 evőkanál akácméz
  • fél mokkáskanál őrölt fahéj
  • 10 dkg legalább 70%-os kakaótartalmú étcsokoládé, apróra vágva
  • 1 csipet csilipor

A mogyorótejet felmelegítjük, a mézet, a fahéjat és a csokoládét belekeverjük. Addig kevergetjük, amíg a csokoládé teljesen el nem olvad. A végén a csiliporral ízesítjük, és pohárba öntve, forrón kínáljuk.

www.izekeserzesek.hu

Receptek

Rendezvény - Főzőbemutató

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább