Készítsünk gyümölcstortákat! | Miele Főzőiskola

Készítsünk gyümölcstortákat!
2015. 06. 09. Nyomtatás
A gyümölcstorták örök kedvencek: frissek, ízletesek és igencsak szemet gyönyörködtetőek. Eper, málna, meggy, cseresznye, egres! Uzsgyi a konyhába! Készítsünk egészséges alapanyagokból, mennyei tortákat!

Egrestorta kölestésztán vaníliás mascarponével
Elkészítési idő: 1,5 óra + a hűtés

Hozzávalók 8 szelethez:

a tortaalaphoz:

  • 20 dkg köles
  • 1 késhegynyi só
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 5 dkg zabpehely
  • 5 dkg xylit
  • 2 dkg karobpor

a forma kikenéséhez:

  • kókuszzsír

a krémhez:

  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 2,5 dl rizstej
  • 10 dkg xylit
  • 20 dkg mascarpone
  • 1 vaníliarúd kikapart magjai

a tetejére:

  • 50 dkg egres
  • 1 kiskanál agar-agar por
  • 2,5 dl almalé

a díszítéshez:

  • citromfűlevelek

A kölest kétszeres mennyiségű sós vízben megfőzzük, majd a kókuszreszeléket és a zabpelyhet, a xylitet és a karobport beleszórjuk. Kb. 2,5 deci vizet még hozzáöntünk, és állandó kevergetés közben megfőzzük. 30 centi átmérőjű gyümölcstortaformát kókuszzsírral kikenünk, és a kölesmasszát belesimítjuk, ügyeljünk arra, hogy a teteje szép sima legyen. 175°C-ra (légkeveréses sütőben 160°C) előmelegített sütőben 25 percig sütjük,. A sütőből kivéve egy kicsit hűlni hagyjuk, és amíg még langyos, egy tortás tálat ráborítunk, majd az egészet megfordítjuk, és a tortaformát óvatosan lehúzzuk. A pudingport a xylittel édesítjük, és a rizstejjel összekeverve sűrű pudingot főzünk, végül a mascarponéval simára dolgozzuk. A krémet a vaníliával ízesítjük, és egyenletesen a tortaalapra simítjuk, majd az egressel gazdagon kirakjuk. Az agar-agart a gyümölcslével megfőzzük, és a torta tetejét vékonyan bevonjuk vele. Tálalásig hűtőszekrénybe tesszük. Felszeletelve, citromfű-levelekkel díszítve kínáljuk.

További ízletes és egészséges receptek az Ízek és Érzések magazin aktuális lapszámában!

Receptek

Rendezvény - Mi a titka egy tökéletes vacsorának?

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább