Gyümölcsökkel a kilók ellen | Miele Főzőiskola

Gyümölcsökkel a kilók ellen
2014. 08. 28. Nyomtatás
A lapos has és karcsú derék titka meglepően egyszerű, ráadásul kellemes is: gyümölcsdiéta. Különösen nyáron könnyű végigcsinálni egy ilyen kúrát, hiszen kinek van kedve a kánikulában a zsíros, nehéz ételekhez?

A szezonális gyümölcsök tele vannak hasznos alkotóelemekkel: rostok, vitaminok és rengeteg folyadék. A sok folyadék kitölti a gyomrot, így csökkenti az éhségérzetet. A rostok pedig a bélműködésre vannak jó hatással.

Kezdjük az étkezést egy pohár frissen facsart gyümölcslével. A legegyszerűbb és legjobb légyümölcs az alma. A nyári szezonban mindig frissen, tápanyagokban gazdagon és ráadásul olcsón kapható. Tele van rostokkal és az anyagcserét elősegítő anyagokkal, így a zsír feldolgozását is segíti. Érdemes étkezés előtt 15-20 perccel elfogyasztani a gyümölcsleveket, mert ennyi idő alatt kialakul a telítettség érzés, csökken az étvágyunk.

Zöldségekből is remek és egészséges aperitifet készíthetünk. A paradicsomlé, sárgarépalé vagy akár céklalé mind kitűnő fogyókúrás italok.

Az egyik legjobb fogyasztó gyümölcs a dinnye, akár sárga akár görög. Alacsony a kalóriatartalma, rengeteg folyadékot tartalmaz, teljesen zsírmentes. Ráadásul a nyári rekkenő hőségben kellemesen hűti a szervezetet. A sárgadinnye önmagában akár egy főfogásnak is megfelelő, de kiválóan alkalmas gyümölcssalátának vagy akár húsok mellé köretként.

Receptek

Rendezvény - Mi a titka egy tökéletes vacsorának?

Tovább

Vásároljon sütőedényt és kapjon ajándékba egy fedőt!

Tovább